May 29, 2019
59 Views
0 0

Willem-Alexander en Máxima doen een rondje Betuwe in sneltreinvaart – Omroep Gelderland

By

woensdag 29 mei 2019, 06:42

OPHEUSDEN –
Hoog bezoek in de Betuwe deze woensdag: koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen de streek aandoen en in sneltreinvaart kennismaken met Opheusden, Tiel, Culemborg en Geldermalsen. Dinsdag was de koning ook al in onze provincie, toen bezocht hij de Arnhemse wijk de Geitenkamp.

In vijf uur tijd bezoekt het koninklijke paar de Betuwse steden; het is één van de vele streekbezoeken die in de afgelopen jaren werden afgelegd, maar pas de tweede aan Gelderland. Het bezoek is de hele dag te volgen bij Omroep Gelderland, in beeld én geluid. 

Betuwse thema’s

Natuurlijk staat dit streekbezoek in het thema van Betuwse issues: de fruitteelt, het gebrek aan arbeidskrachten, arbeidsmigratie en de problemen die hierbij kunnen ontstaan. Ook duurzaamheid komt aan bod.

Hilde Engels van De Fruitmotor mag de koning en koningin verwelkomen deze dag. Luister naar haar verhaal: 

In Culemborg is daarnaast aandacht voor iets heel anders: de aanpak van probleemjeugd en een feestelijke noot op het einde, wanneer plaatselijke jeugd met een cultureel programma het bezoek afsluit. 

Druk programma 

Commissaris van de Koning John Berends begeleidt de koning en koningin tijdens hun bezoek en zal zich strikt aan de tijd moeten houden. In Den Haag is namelijk aansluitend alweer een volgende ontmoeting gepland, met de Chinese vicepresident Wang Qishan. Daarna mag het koninklijk paar zich opmaken voor de openingsvoorstelling van het Holland Festival in Amsterdam. 

Zie ook: Koning Willem-Alexander wandelt door Arnhemse wijk Geitenkamp

Read More

Article Tags:
Article Categories:
News

Share this post on social media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: